Zo bereid je soorten vlees op de juiste manier

Je bereid misschien vaker vlees voor en als je dat doet kies je misschien vaak voor dezelfde stukken vlees. Mocht je dan eens voor iets anders kiezen en niet goed weten hoe je dit moet bereiden. Of in het begin al geen idee hebben over de juiste manieren van het bereiden van vlees, dan zijn deze tips misschien wat voor jou. Hier worden verschillende manieren voor het bereiden van vlees besproken en wie weet ontdek jij uiteindelijk wel dat de oude manier de oude manier blijft en je vanaf nu aan de slag gaat met een van deze genoemde manieren.

Op de bbq

Een manier die bij veel mensen wel bekend is, is het bereiden van vlees op de barbecue. Hier zit voor veel mensen ook de moeilijkheid niet in, maar het is natuurlijk wel zo dat ieder stuk vlees een andere voorbereiding nodig heeft. Als voorbeeld is hier Picanha. Dit vlees is voornamelijk een grote klassieker voor op de barbecue in Brazili├ź. Dit vlees is niet moeilijk te bereiden, want het heeft niet veel nodig. Dankzij de vetlaag op het vlees is het lekker sappig en ook erg smaakvol. De truc is om de vetlaag gekruist in te snijden en vervolgens het, naar smaak, in te wrijven met zwarte peper. Vervolgens kun je het vlees verder kruiden zoals je zelf wilt. Je kunt dit vlees dus op de barbecue leggen, maar je kunt het ook altijd in de pan bereiden. Zo kun je er ook van genieten als het eens wat minder lekker weer is om de barbecue aan te steken.

Stoven

Een andere manier van vlees bereiden, is door het te stoven. Belangrijk is dat het stuk vlees wat je hiervoor gebruikt voornamelijk veel bindweefsel bevat. Het is voor het stoven van vlees belangrijk dat je het eerst braadt. Door het vlees bij stoven niet uit te laten drogen, dien je vocht toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan water. Het is niet de manier die het meest wordt gebruikt, dus het is misschien verstandig om hiermee aan de slag te gaan als je goed weet wat je moet doen.

Het vlees

Nu er verschillende manieren voor het bereiden van vlees aan bod zijn gekomen, ben je misschien toe aan het daadwerkelijk aanschaffen van vlees. Mocht je bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in de genoemde Picanha, dan kun je kiezen voor online vlees kopen bij The Butchery. Zij beschikken over vele soorten stukken vlees. Scrol dus eens door de website en wie weet vind je wel wat lekkers wat je eens uit kunt proberen.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*