19 januari 2022

Koffie is goed voor je

1 min read

We drinken allemaal zo graag koffie en we weten dus wat er lekker aan is, maar wat is er nou zo voordelig aan. Er zijn genoeg positieve effecten die koffie op jou kunnen hebben. Er zijn genoeg redenen om koffie te drinken dus. 

Cafeïne

 Wat cafeïne met je doen weten we allemaal, het is een natuurlijk stofje en is daarom niet perse slecht voor je. Zo wordt het stofje in koffie als een positief iets gezien door de werking die het heeft. Door cafeïne krijg je energie en kun je de dag door heen komen als je vermoeid bent. Zo kun je je beter concentreren omdat je alerter wordt en dus gaat je concentratievermogen omhoog. 

Diabetes

Koffie heeft een positief effect op diabetes type 2. Het verkleint waarschijnlijk de kans op deze ziekte als je elke dag koffie drinkt. Dit heeft te maken met de verwerking van glucose, koffie vertraagt waarschijnlijk de opname van glucose waardoor minder insuline wordt aangemaakt en dus je bloedsuikerspiegel niet zo snel verhoogt. Gebaseerd op het onderzoek van clinical nutrition. 

Alzheimers

Door een amerikaans onderzoek is er een verband gelegd tussen het drinken van koffie en een lagere kans op alzheimers. 

Dus de volgende keer als je bij de koffieautomaat kantoor staat voel je je niet slecht over het idee dat je alweer een kopje koffie pakt. 

Bron: https://www.giocoffee.nl/