6 december 2021

Kamado BBQ de pionier

2 min read

In de blog gaan we opzoek en bespreken we de nieuwste barbecuetrends van dit jaar. Hier bij Barbecue XXL houden we ons bezig met alles wat te maken heeft barbecueën. Voor mij als barbecue blogger en liefhebber om hierover te mogen schrijven zie ik als een uitgelezen kans. Barbecueën draait natuurlijk om de gezelligheid en het is altijd super om nieuwe mensen te ontmoeten waar je normaal gesproken alleen mee communiceert via de telefoon. Met z’n alle wat eten en een paar drankjes drinken, wat wil je nog meer.

Ik zal hieronder wat barbecues opnoemen die mij de voorkeur geven voor de nieuwste barbecue trends. Voor mij is de Kamado BBQ toch echt wel de pionier op het kamado gebied. Telkens komt er weer een nieuwe innovatie bij. Tegenwoordig heb je zelfs een Kamado die werkt op pellets waardoor je dus geen houtskool meer nodig hebt. Aan de voorzijde bevindt zich een luik die gemakkelijk open en dicht kan worden gedrukt. Dit is in principe de voorraad bak voor pellets en de regulering zit eronder. Via een speciale schroef worden pellets getransporteerd naar de verbrandkamer.

Vervolgens is het natuurlijk aan je zelf om de klus te klaren. Het handigste is om alles van te voren zelf te bereiden en dat is ook helemaal niet zo moeilijk om te doen. Er zijn namelijk ontzettend veel recepten te vinden online. Ik kan je wel garanderen dat er vaak veel kruiden aan te pas komen, dus wees alert. Wat hiervoor de ideale oplossing is, is om veel kant- en klare kruidenmix zakjes in te slaan. Het is qua smaak is het perfect en je kan er zo je eigen touch aan geven. Daarbij zijn er altijd veel verschillende marinades in dezelfde soort zakjes te vinden. Meer informatie vind je op deze website: www.barbecuexxl.nl