Het Italiaanse Goud

italiaanse koffie

Er is niets beter dan Italiaanse koffie. Waarom dat is? Dat leggen we uit in dit artikel!

Italianen beschouwen koffie niet gewoon als een simpel drankje. Koffie is kunst! Een manier van leven. Geen enkel land is zo serieus over zijn koffie als Italië. Al 300 jaar bestaat er een enorme drive om een zo goed mogelijke koffie te maken en dit proces te blijven perfectioneren.

italiaanse koffie

Hoe zorgen Italiaanse merken voor de beste koffie?

De beste bonen

Goede bonen maken goede koffie, zo simpel is het.

De Italiaanse topmerken maken er een levenstaak van om de allerbeste koffiebonen te vinden in bijvoorbeeld Brazilië en Afrika voor het allerbeste kopje koffie.

De beste roasts en blends

Ondanks dat de bonen geïmporteerd zijn, worden de bonen vaak op ambachtelijke wijze in Italië zelf geroost. En daar zijn de Italianen behoorlijk goed in! Ook weten ze heel goed de allerbeste melanges samen te stellen. Zo wordt vaak de Braziliaanse Arabica boon gebruikt, maar worden er ook blends gemaakt van de Braziliaanse Arabica boon en de Afrikaanse Robusta.

Heel erg veel liefde

Zoals al eerder aangegeven in dit artikel, is dit eigenlijk het allerbeste ingrediënt. Dit zorgt er namelijk voor dat kosten noch moeite bespaard blijven bij het maken van die ultieme kop koffie.

Na het lezen van bovenstaande, kan het niet anders dan dat je ontzettend veel zin hebt in een van onderstaande koffievarianten:

– Caffè: espresso

– Caffè ristretto: extra sterke espresso

– Caffè lungo: lijkt meer op wat we in Nederland kennen als een ‘kopje koffie’

– Cappuccino: gelijke delen espresso, melk en melkschuim

– Latte macchiato: een groot glas melk en opgeschuimde melk waar je als laatste de espresso aan toevoegt.

Het lijkt ons duidelijk. Zoveel passie, kennis en liefde: daar kan geen andere koffiesoort tegenop.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*