19 januari 2022

De lekkerste IPA bestel je hier!

2 min read
ipa

India Pale Ale (IPA) is echt mijn favoriete biersoort en ik bestel mijn biervoorraad altijd bij Mr. Hop. Deze webshop heeft namelijk een geweldige biercollectie, waaronder bijna 200 verschillende soorten India Pale Ale.

Bier uit India of Groot-Brittannië?

ipa

Ondanks de naam India Pale Ale is dit bier geen uitvinding afkomstig uit India, maar uit Groot-Brittannië. In de tijd dat Groot-Brittannië nog koloniën in het verre Azië beheerste, voerde men regelmatig schepen naar India. De Britse kolonisten en scheepslieden wilden onderweg en in India nog graag van hun eigen biertjes genieten, dus besloten ze om extra hop aan het brouwproces toe te voegen om het bier langer houdbaar te maken. Zodoende ontstond dus India Pale Ale!

ipa

Bekende en minder bekende merken

Door de extra toevoeging van hop smaakt India Pale Ale een beetje bitter, maar tegelijkertijd heeft het ook een fruitige ondertoon. Erg bijzondere combinatie dus! Bij Mr. Hop bestel je de lekkerste IPA en hun biercollectie bestaat uit zowel bekende als de minder bekende merken. Ik vind het erg leuk om zo nu en dan een nieuw en onbekend merk India Pale Ale te bestellen en me te laten verrassen. Nu ik al een aantal merken geprobeerd heb, kan ik ook geen grote favoriet meer opnoemen, want tot nu toe vind ik alle India Pale Ale enorm lekker die ik van Mr. Hop heb geproefd. Ben jij ook benieuwd geworden naar India Pale Ale en wil je graag weten welke het populairst zijn? Bekijk dan snel de Top 10 IPA van Mr. Hop en bestel er een (of meer) uit deze lijst, want dan zit je gegarandeerd goed!