shadow van potten tot portretten: Brian is – binnen zijn vakgebied – van alle markten thuis Nutella & ik

Vakmanschap is… Werken vanuit je passie

Ingezonden door: Nutella

Bij Nutella staan we voor echt vakmanschap: een bijzonder mooi product op een bijzondere manier tot stand gekomen. Als bewonderaar van expertise en vakkennis gaan wij daarom op zoek naar vakmannen en -vrouwen die op hun beurt garant staan voor de beste kwaliteit en de mooiste producten op een ambachtelijke wijze gemaakt.

 

Brian is zo’n vakman. Al op jonge leeftijd begon hij met graffiti en inmiddels is hij uitgegroeid tot een gerespecteerd graffiti artiest! Waren het vroeger nog tunnels, treinen en muurtjes waar hij zijn kunst op kwijt kon, inmiddels is-ie onder andere druk met doek.

 

van potten tot portretten: Brian is – binnen zijn vakgebied – van alle markten thuis

van potten tot portretten: Brian is – binnen zijn vakgebied – van alle markten thuis

 

Maar natuurlijk is hij daar niet zomaar gekomen. Die adrenaline die hij kreeg van de nachtelijke avonturen, verbleekt bij de trots de hij voelde na het afronden van een aantal recentere projecten. Zo was hij 1 van de artiesten die verantwoordelijk was voor de prachtige kunst op het Ajax supportershome. Juist, die onlangs tezamen met Brian’s kunst in vlammen is opgegaan. Als vakman je kunst vernietigd zien. “Ja, dat doet wel een beetje pijn.”

 

Gelukkig wordt het vakmanschap van graffiti-artiesten zoals Brian niet zomaar vernietigd. “Er is respect binnen de graffiti-cultuur. Als jong broekie bega je een grote fout als je over het werk van een gerespecteerd artiest heen zou spuiten.” Echt vakwerk moet gerespecteerd worden, dat snappen wij wel!

 

de lekkerste, eh… beste ingrediënten voor Brian’s kunstwerken!

de lekkerste, eh… beste ingrediënten voor Brian’s kunstwerken!

 

Door de jaren heen heeft Brian veel verschillende projecten opgepakt. Ervaring is natuurlijk ontzettend belangrijk. Spelen met de ingrediënten, je gereedschap tot je tevreden bent met je eindproduct. En zo kwam het dat Brian van de ene op de andere dag muurschilderingen in kinderkamers deed. “Ik had altijd klussen en dat betekende: altijd geld. Maar ik merkte dat het routine werd, mijn klanten waren veel te snel tevreden. Als je echt vakwerk wilt, mag je natuurlijk best wat kritischer zijn.”

 

Langzaam maar zeker verdween Brian’s passie voor zijn ambacht en snel genoeg realiseerde hij dat hij het roer om moest gooien. “Passie is het allerbelangrijkst. Hoeveel klussen ik dan ook kon doen: kwaliteit over kwantiteit, dat telt!”

 

Blijven variëren, blijven proberen!

Blijven variëren, blijven proberen!

 

Brian kijkt kritisch naar zijn werk en is continu op zoek naar verbetering. Een nieuwe stijl, nieuw materiaal of een compleet nieuwe opdracht. Van sportschool tot kinderkamer: kijk om je heen en wie weet vang jij een glimp op van dit creatieve vakmanschap!

 

Deel:

Berichten die je misschien ook leuk vindt:

Het vakmanschap van Priscilla

Liefde, passie, Nutella en teamwork: dan kom je er wel ;) Nutella & ik Lees verder