shadow uitgelichte afbeelding blog marije Nutella & ik

Vakmanschap is… Vloeibaar goud.

Ingezonden door: Nutella

Bij Nutella staan we voor echt vakmanschap: een bijzonder mooi product op een heel bijzondere manier tot stand gekomen. Als bewonderaar van expertise en vakkennis gaan wij daarom op zoek naar vakmannen en -vrouwen die op hun beurt garant staan voor de beste kwaliteit en de mooiste producten op een toch ambachtelijke wijze gemaakt.

 

Zoals Marijke Mul, goudsmid en juwelier. De bijzondere kwaliteit en smaak van Nutella werd in 1964 op de kaart gezet. Dit wordt het jaar van Marijke, het jaar waarin háár vakmanschap wereldwijd erkend wordt!

De eerste stap van een heel bijzonder product

De eerste stap van een heel bijzonder product

 

De kracht van eenvoud
Marijke ontwerpt haar sieraden met haar vloeibare goud vrijwel altijd op verzoek want het is tenslotte een kwestie van smaak. (Jij kiest tenslotte ook zelf voor het lekkerste broodbeleg ;)) Smaak en beleving, de reden waarom iemand een sieraad wil, doet haar klanten beslissen een bepaald sieraad te dragen. Die beleving is een belangrijk onderdeel van haar ambacht.

 

Een vakmanschap dat dit jaar op een wel heel bijzondere manier erkend wordt: een door haar ontworpen armband voor het merk Buddha to Buddha. “Het is de eenvoud die kracht uit kan stralen”, zo is ze van mening. Iets waar wij ons best in kunnen vinden. Wij kiezen op onze beurt niet meer dan 7 ingrediënten, maar wel van de beste kwaliteit. Marijke bevestigt wat wij ook al vinden: vakmanschap hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar altijd gepassioneerd.

Een goed oog voor detail en kwaliteit, dát is vakmanschap.

Een goed oog voor detail en kwaliteit, dát is vakmanschap.

 

Passie uit onverwachte hoek
En dat die passie soms uit een onverwachte hoek kan voortkomen, bewees meneer Ferrero al: Nutella kwam tot stand vanwege een tekort aan chocolade en werd groots door haar bijzondere formule van hazelnoten. Marijke’s passie voor het vak komt uit een misschien nog onverwachtere hoek: een beroepskeuze test. “Het ambacht zit heb ik wel van huis uit meegekregen, mijn vader was slager.” Ook hard werken is iets wat Marijke niet uit de weg gaat. Iets waardoor ze 12 jaar geleden haar eigen winkel opende. Eindelijk een plek waar ze haar vakmanschap kon laten zien, iets wat voor goud- en edelsmeden over de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden.

 

In Nutella schitteren de beste hazelnoten, in Marijke’s creaties schitteren de mooiste parels!

In Nutella schitteren de beste hazelnoten, in Marijke’s creaties schitteren de mooiste parels!

 

Alleen de beste ingrediënten
Voor haar vakmanschap gebruikt Marijke heel bijzondere ingrediënten. Naast de beste diamanten en het meest gouden goud, is de emotie van haar klanten waar ze uiteindelijk mee en voor werkt. Een wel heel bijzonder persoon voor wie ze een creatie maakte, is niemand minder dan prinses Amalia! Op verzoek van de Provincie Noord-Holland werd Marijke in 2004 uitgekozen om voor de geboorte van Prinses Amalia een zilveren rammelaar te maken. Vakmanschap van koninklijk niveau: daar kunnen wij ons wel in vinden!

 

Deel:

Berichten die je misschien ook leuk vindt:

Vakmanschap is… Werken vanuit je passie

van potten tot portretten: Brian is – binnen zijn vakgebied – van alle markten thuis Nutella & ik Lees verder