shadow uitgelichte blogafbeelding Daan Nutella & ik

Vakmanschap is… onderscheiden door kwaliteit.

Ingezonden door: Nutella

Bij Nutella staan we voor echt vakmanschap: een bijzonder mooi product op een heel bijzondere manier tot stand gekomen. Als bewonderaar van expertise en vakkennis gaan wij daarom op zoek naar vakmannen en -vrouwen die op hun beurt garant staan voor de beste kwaliteit en de mooiste producten op een toch ambachtelijke wijze gemaakt.

 

Neem nu Daan, oorspronkelijk designer maar sinds een jaar of vijf ook kalligraaf. Daan ging van ontwerpen op een computer terug naar werken met zijn handen, terug naar een ambacht. Hij koos hiervoor omdat hij iets wilde leren dat anderen in zijn vakgebied niet konden of zouden doen. En hij werkt heel hard om er de beste in te worden, zodat-ie zich kan onderscheiden door kwaliteit. Dat snappen wij wel.

Aan het werk met zijn lievelings ingrediënten: een goede stift en een stapel papier.

Aan het werk met zijn lievelings ingrediënten: een goede stift en een stapel papier.

Het begon allemaal toen hij op zijn verjaardag van een vriend een aantal speciale stiften kreeg. En precies op het goede moment: hij was ook al jaren bezig met graffiti maar dit begon te vervelen. Na de stiften volgde 5 kilo papier en na wat oefenen stond vriend Brian, ook al zo’n vakman, erop dat hij mee zou komen naar een tattoobeurs om daar te laten zien wat hij kon. En zijn vakmanschap loont. Daan zegt lachend: “het kostte me misschien mijn rug, maar ik ging ook met een rug naar huis”.
Zijn vakmanschap is misschien nog niet zo gevestigd als dat van Nutella, maar hij is hard op weg. Hard werken loont! Voor Daan is geld is niet reden om vakman te worden. Uitdaging, passie en nieuwe kwaliteiten zijn vele malen belangrijker voor deze professional. Daan werkt namelijk net als Nutella al jaren volgens 1 gouden recept. Ons recept verklappen we natuurlijk niet, maar dat van Daan is een duidelijk statement: ”there’s nothing to it but to do it. Veel doen waar je goed in wilt worden, alleen dan word je de beste. Om die kwaliteit te garanderen gebruikt Daan alleen de beste “ingrediënten” en materialen: hij vult zijn zelfgemaakte, speciale stiften met de beste inkt. Je eigen gereedschap maken, dat is een ambacht op zicht!

En wat maakt hij er toffe dingen mee! Zoals dit customized Nutella etiket.

En wat maakt hij er toffe dingen mee! Zoals dit customized Nutella etiket.

Om ook nog eens origineler te zijn dan anderen in zijn vakgebied, koos hij er dus voor om niet de weg te volgen die voor zijn carrière misschien het meest logisch was. “Destijds was het misschien slimmer om websites te leren maken, maar dat zou snel genoeg iedereen wel zelf kunnen”. Een vooruitziende blik, weten wat je publiek wil en niet geheel onbelangrijk: creatief omgaan met dat wat je hebt. Of het nu een berg hazelnoten en een tekort aan chocolade is, of een berg papier en stiften en tekort aan kalligrafen, Vakmanschap ontstaat vanuit passie en hard werken.

Vraag je je af hoe het gereedschap van deze vakman eruit ziet? Nou, ongeveer zo dus. Al wordt de Nutella vooral gebruikt door het dochtertje van Daan. Dat is ook een kenner, dat zien we direct ;-)

De materialen van vakman Daan.

De materialen van vakman Daan.

 

Deel:

Berichten die je misschien ook leuk vindt:

Nutapas: hapjes met Nutella

Nutapas Lekker met Nutella Lees verder