shadow
Lekker met Nutella
Lekker met Nutella
Lekker met Nutella
Lekker met Nutella
Lekker met Nutella

Nutella-chocoladetaart met vier lagen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gebaseerd op 26 stemmen Ingezonden door: Nutella

Als je van chocoladetaart en Nutella houdt, dan moet je deze Nutella-chocoladetaart met vier lagen echt een keer maken! Deze indrukwekkende taart is heerlijk smeuïg en de moeite zeker waard! Nodig wel al je vrienden en familie uit en deel deze taart met z’n allen, want hoe lekker ook: het is geen licht taartje.

 

Om zo’n hoge taart met vier lagen te krijgen, hebben we twee chocolade taarten nodig. De ingrediëntenlijst hieronder is voor één taart, dus let op: voor het boodschappenlijstje moeten de ingrediënten worden verdubbeld. (Besluit je een twee lagen taart te maken dan is onderstaande dus voldoende, maar dat is natuurlijk minder leuk en vooral: minder lekker!)

Wat heb je nodig?

  • Gebak
  • 15 personen
  • 120 min of langer

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet met boter een taartvorm (24 cm) in en bedek met een laagje bloem.
  3. Smelt al roerende in een klein pannetje de boter met de chocolade. Haal wanneer alles gesmolten is het pannetje van het vuur om een beetje af te koelen.
  4. Mix in een beslagkom de eieren, bruine basterdsuiker en het zout met een mixer.
  5. Giet hier het mengsel van gesmolten boter en chocolade erbij en roer het door elkaar.
  6. Voeg vervolgens het (gezeefde) zelfrijzend bakmeel toe en mix alles door elkaar tot een egaal beslag.
  7. Giet het mengsel in de met bloem bestrooide bakvorm en plaats ongeveer 30 minuten in de oven tot de taart gaar is.
  8. Laat de taart goed afkoelen voordat je deze uit de bakvorm haalt.
  9. Herhaal bovenstaande stappen voor de tweede chocoladetaart.
  10. Doe de roomboter in een beslagkom en gebruik een mixer om de roomboter los te mixen.
  11. Voeg de Nutella, poedersuiker, zure room, vanille extract en het zout hieraan toe.
  12. Smelt de chocolade in een pannetje en giet dit bij de ingrediënten in de beslagkom.
  13. Mix alle ingrediënten tot een glad mengsel.
  14. Laat de botercrème ongeveer 15 minuten afkoelen en stijver worden in de koelkast.
  15. Wanneer de chocoladetaarten een beetje bol aan de randen of bovenkant zijn, kun je dit er met een groot broodmes vanaf snijden, zodat de taarten mooi recht worden.
  16. Snijd de chocoladetaarten horizontaal doormidden (zodat je in totaal 4 ‘lagen’ hebt).
  17. Bestrijk met een paletmes, broodmes of spatel de eerste laag (de bodem) met een flinke laag Nutalla botercrème.
  18. Plaats de tweede laag chocoladetaart er bovenop en bestrijk ook deze met botercrème.
  19. Om het extra lekker te maken kun je deze laag eventueel bedekken met in kleine stukjes gesneden Kinder Bueno of Ferrero Rocher (of een andere chocolade candy bar) en vervolgens nog wat Nutella botercrème.
  20. Plaats nog een chocoladetaart, bestrijk deze met botercrème en bedek het met het laatste stuk chocoladetaart.
  21. Gebruik de overige Nutella botercrème om de hele taart mee in te smeren, inclusief de zijkanten.
  22. Versier de taart naar wens, bijvoorbeeld met stukjes hazelnoot en gesmolten chocolade.
  23. Zet de chocolade-Nutella-taart voordat deze wordt aangesneden eerst een half uurtje in de koelkast.
  24. Geniet ervan!!
Beoordeel:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deel:

Berichten die je misschien ook leuk vindt:

Pannenkoek met banaan en Nutella

Nutella_pannenkoek Lekker met Nutella Lees verder