shadow Loempiaatjes met mango en Nutella Lekker met Nutella

Loempiaatjes met mango en Nutella

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gebaseerd op 0 stemmen Ingezonden door: Nutella

Loempiaatjes met Nutella, waarom niet? Met deze loempiaatjes kan je eindeloos variëren. Je kunt zoals in het recept gaan voor mango, maar peer of banaan is ook erg lekker.

Wat heb je nodig?

  • Bijgerecht | Lunch | Traktatie | Tussendoortje
  • 5 personen
  • 15 - 30 min

Aan de slag!

  1. Schil de mango, haal het vruchtvlees los van de pit en snijd het in heel kleine blokjes.
  2. Rooster de gepelde amandelen droog in een koekenpan.
  3. Smelt de boter.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Knip de vellen brickdeeg met een schaar in tweeën en knip dan bij elk half velletje 2 cm van het ronde stuk af, zodat je een min of meer rechthoekige strook krijgt.
  6. Het deeg droogt snel uit, dus leg tijdens het knippen de andere vellen onder een vochtige doek.
  7. Leg een paar blokjes mango in het midden, aan de brede kant, vlak bij de rand.
  8. Voeg 2 theelepels Nutella en een paar gepelde amandelen toe.
  9. Rol het velletje brickdeeg op tot halverwege, sla de randen naar binnen en rol het blaadje verder op.
  10. Maak de andere loempiaatjes op dezelfde manier.
  11. Smeer de loempiaatjes met een kwastje in met de gesmolten boter.
  12. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze 10 minuten in de oven; de loempiaatjes moeten goudbruin worden.
  13. En dan... smullen maar! Je kunt de loempiaatjes zowel warm als koud eten.
Beoordeel:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deel:

Berichten die je misschien ook leuk vindt:

Pannenkoek met banaan en Nutella

Nutella_pannenkoek Lekker met Nutella Lees verder