shadow Kokosmakronen Lekker met Nutella nutella recept

Kokosmakronen met Nutella

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gebaseerd op 7 stemmen Ingezonden door: Nutella

Deze heerlijk kokosmakronen zijn heel makkelijk zelf te maken. In 3 kwartier heb je ongeveer 15-20 heerlijke kokosmakronen op tafel (hangt er natuurlijk wel vanaf hoe groot je ze maakt;). Heerlijk om te smullen bij de koffie en de thee of als  toetje. Als je de makronen in een luchtdichte trommel doet, kun je ze een week bewaren.

Wat heb je nodig?

  • Tussendoortje
  • 6 personen
  • 45 - 60 min

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Leg het bakpapier op de bakplaat.
  2. Voor dit recept hebben we alleen het eiwit nodig. Scheid voorzichtig het eiwit en eigeel van elkaar en gooi de dooiers weg (of gebruik ze voor iets anders).
  3. Doe in een andere kom de bloem, gemalen kokos, basterdsuiker en het zakje vanillesuiker (als je ze niet te zoet wilt kun je deze ook weglaten). Roer alles goed door elkaar.
  4. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  5. Meng de eiwitten door het kokosmengsel, goed door elkaar scheppen tot een glad mengsel!
  6. Zet het beslag 30 minuten in de koelkast, zodat het deeg kan rusten.
  7. Maak hoopjes van het deeg (ongeveer zo groot als een pingpongballetje) en leg ze op de bakplaat. Hiervoor kun je een ijsschep of een spuitzak gebruiken.
  8. Bak de makronen ongeveer 15-20 minuten tot dat ze licht goudkleurig zijn (deze koekjes worden niet bruin!).
  9. Laat de kokosmakronen even goed afkoelen.
  10. Dip de bovenkant van de makroon in de Nutella voor een heerlijk chocoladelaagje.
  11. Versier de kokosmakronen met spikkels!
Beoordeel:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deel:

Berichten die je misschien ook leuk vindt:

Truffelkoekjes met Nutella

Truffelkoekjes Lekker met Nutella Lees verder

Vakmanschap is… Werken vanuit je passie

van potten tot portretten: Brian is – binnen zijn vakgebied – van alle markten thuis Nutella & ik Lees verder