shadow Maak kennis met Mimmo Nutella & ik

Het vakmanschap van Mimmo

Ingezonden door: Nutella

Bij Nutella staan we voor echt vakmanschap: een bijzonder mooi product op een bijzondere manier tot stand gekomen. In onze zoektocht naar vakmannen en -vrouwen mag er één belangrijk persoon zeker niet ontbreken: de vakman die de kwaliteit van Nutella bewaakt.

Maak kennis met Mimmo

Maak kennis met de Italiaanse Mimmo Spampinato: ruim 25 jaar geleden kwam hij naar Nederland. De liefde voor een vrouw bracht hem naar Nederland, de liefde voor eten – die hij van huis uit heeft meegekregen door een familie die een eigen restaurant had – bracht hem bij Ferrero. In die 25 jaar heeft hij zich door hard werken, passie en leergierigheid ontwikkeld tot een belangrijke spil in het web. “Ik begon in het magazijn, maar werd al snel gevraagd meneer Michele Ferrero rond te leiden langs supermarkten in Nederland. Zijn vertrouwen in mij en de kracht van Nutella; dat is altijd iets geweest waarvoor ik heb willen werken.”

 

Nu Mimmo al zoveel jaren in dienst is, kent hij het bedrijf op zijn duimpje “ik heb in de magazijnen gewerkt, als vertegenwoordiger en in verschillende kantoren in binnen- en buitenland.” Sinds een aantal jaar is Mimmo kwaliteitsmanager bij Ferrero Al zijn ervaring, gecombineerd met zijn leer- en nieuwsgierigheid maakt dat hij alles weet van Nutella, zoals het een echte vakman betaamt. Er is niemand anders die je beter kan vertellen wat Nutella zo uniek maakt. “Het geheim van de unieke smaak van Nutella zit vooral in de manteca, een puree van geroosterde en fijngemalen hazelnoten.”

Blog 4
Mimmo heeft veel respect voor meneer Michele Ferrero, die Nutella ruim 50 jaar geleden bedacht. “Zijn heldere visie, het vertrouwen dat hij had in zijn product, de liefde voor zijn werk, maar ook zeker de kennis en expertise. Door de crisis na de Tweede Wereldoorlog moesten wij in Italië echt overleven met hazelnoten. Deze noodzaak leerde ons om de hazelnoten zo efficiënt mogelijk te gebruiken en ze volledig tot hun recht te laten komen.”

 

Dat deed meneer Ferrero uiteraard niet alleen. Hij werkte nauw samen met de mensen die hem konden helpen. “Alba, waar vandaag de dag nog steeds een fabriek staat, was vroeger lang niet zo welvarend als dat het nu is. Vroeger werd het bewoond door arme boeren die enkel gespecialiseerd waren in een belangrijk lokaal product: hazelnoten. Leergierige, harde werkers met een passie voor zo’n belangrijk ingrediënt. Meneer Ferrero heeft hun ontwikkeling altijd gestimuleerd, die kennis heeft zich de afgelopen 65 jaar alleen maar verder ontwikkeld. Zo leerden we bijvoorbeeld dat je hazelnoten zo snel mogelijk na het plukken moet verwerken, maar ook zeker dat je ze moet roosteren om maximale smaak te halen. Wij waren de eersten die deze techniek toepasten voor de pasta! Dankzij de combinatie lokale expertise en de innoverende motivatie van meneer Ferrero halen we met Nutella het allerbeste uit de gebruikte ingrediënten.”

Blog 1
Mimmo is op zijn beurt nauw betrokken bij de kwaliteit van alle Ferrero-producten. “Ik ben een vakman omdat ik altijd heb begrepen wat meneer Ferrero wilde en hier graag aan mee werkte.” Om dit te verwezenlijken heeft Mimmo 20 jaar geleden een team opgezet om structureel te werk te gaan. Ondertussen heeft hij op elke vraag, klacht of situatie een antwoord of oplossing. “Al die ervaring maakt dat ik een probleem al bijna opgelost heb nog voor dat ik het gezien heb. Wanneer een consument een probleem aankaart, kan ik het in principe vanaf een afstand oplossen. Voor alle andere problemen komen we natuurlijk langs.” Want één ding is zeker: de kwaliteit wordt uitermate serieus genomen. Het belang hiervan kan de kwaliteitsmanager het beste samenvatten in de woorden van meneer Ferrero zelf: “De consument is degene die onze producten en onze werk beoordeelt. De hoogste kwaliteit leveren is dus een vorm van maximaal respect voor de consument.”

 

“Ik ben opgegroeid met Nutella: toen ik zeven jaar oud was verscheen de lekkernij op de ontbijttafel. Zoals bij elk Italiaans gezin is er nooit een andere hazelnootpasta geweest dan Nutella. Wanneer mijn moeder weg was, at ik stiekem uit de pot. Maar altijd alleen het midden, zodat het van buiten nog leek alsof de pot vol was. Ik koester niets dan prachtige herinneringen aan Nutella, zowel thuis als op kantoor.”

Blog 3

 

Deel:

Berichten die je misschien ook leuk vindt:

Chocoladetaart met Nutella, slagroom en aardbeien

Nutellataart met slagroom en aardbeien Lekker met Nutella Lees verder