shadow Nutella_pancake5 Nutella & ik

Het vakmanschap van Bas

Ingezonden door: Nutella

Bij Nutella staan we voor echt vakmanschap: een bijzonder mooi product op een bijzondere manier tot stand gekomen. Als bewonderaar van expertise en vakkennis gaan wij daarom op zoek naar vakmannen en -vrouwen die op hun beurt garant staan voor de beste kwaliteit en de mooiste producten op een ambachtelijke wijze gemaakt.

 

Wat ooit begon als een dappere en ietwat onbezonnen stap, is inmiddels het thuis van restauranteigenaar Bas. In 1973 namen zijn ouders The Pancake Bakery, waar zij toen boven woonden, over. Bas was 10 maanden oud en is letterlijk opgegroeid tussen de pannenkoeken met Nutella. “Er kwam een moment dat mijn vader het wilde verkopen. Ik was inmiddels 21 en kon het niet over mijn hart krijgen hem dat te laten doen. Dit is mijn thuis!”

 

Nutella_pancake3

 

Universeel geliefd

 

Bas kroop er rond, leerde er lopen, zag mensen rijen dik buitenstaan en maakte zijn huiswerk tussen de pannenkoeken en de potten Nutella. Toch komt deze combinatie pas in 2005 ook echt op de kaart. “Mensen vroeger er om. Net als de pannenkoek zelf is Nutella een universeel geliefd product.” Een combinatie van vakmanschappen kan dan ook niet uitblijven niet uitblijven. Ondertussen staat de lekkernij met Nutella en banaan sinds jaar en dag in de top 5 meest verkocht. “Op een goede dag gaan er met gemak 10 potten van die heerlijke hazelnootpasta doorheen”.

Eigenaar Bas in de keuken: daar waar het allemaal gebeurt!

Eigenaar Bas in de keuken: daar waar het allemaal gebeurt!

 

Paris Hilton

 

Zo ook op de dag dat niemand minder dan Paris Hilton aanschoof voor een pannenkoek. “Ze bestelde niet zomaar een pannenkoek met banaan en Nutella: er moest ook nog aardbeien en aardbeiensaus op. Een bijzondere combi, maar ‘u vraagt, wij draaien!’. De pannenkoek heeft het, minus de aardbeiensaus, zelfs tot een tijdelijke special geschopt!”

 

Een eigen, geheim recept

 

Zelf snoept Bas het liefst van een baguette met Nutella of, heel stiekem, direct uit de pot. Een heerlijke herinnering aan vroeger, toen zijn ouders het restaurant nog runden. “Mijn ouders hebben dit restaurant echt op de kaart gezet. Samen met mijn oom is er zelfs een speciaal beslag ontwikkeld, dat alleen hier gebruikt wordt.” Hun eigen ‘geheime recept’, om de noeste arbeid om te zetten in consistente kwaliteit. Want vakmanschap moet altijd goed zijn! Sinds 2006 zijn ze eindelijk helemaal tevreden en is het recept onveranderd. “Een van onze bakkers viert zelfs dit jaar zijn 25-jarig jubileum: hij was er al toen mijn vader de zaak nog runde en hij begrijpt ons vakmanschap als geen ander.”

25 jaar trouwe, smaakvolle dienst.

25 jaar trouwe, smaakvolle dienst.

 

Een serieus product

 

Wat Bas zo mooi vindt aan een pannenkoek is dat je ‘m heel serieus moet nemen. Je kunt er alle kanten mee op, maar het is een echte ambacht. Doe je dit goed, dan creëer je echt vakmanschap! “Het bijzondere aan een pannenkoek is dat hij de smaak aan neemt van het ingrediënt dat je voor het beslag in de pan legt. Dat proef je nergens anders!

Sinds jaar en dag staat de pannenkoek met banaan en Nutella in de top 5 van meest verkochte pannenkoeken. Wij snappen wel waarom!

Sinds jaar en dag staat de pannenkoek met banaan en Nutella in de top 5 van meest verkochte pannenkoeken. Wij snappen wel waarom!

Onveranderd goed

 

Ook de Bakery zelf is uniek in zijn soort. Hoewel de menukaart door de jaren heen veranderd is, is het restaurant altijd hetzelfde gebleven. “Er kwam hier een aantal jaar terug een echtpaar met hun twee kinderen. 25 jaar geleden waren zij hier samen op huwelijksreis en nu kwamen ze terug naar Amsterdam met hun kinderen. Er was niets veranderd: bij ons niet en – op de kinderen na – bij hen niet!”

Het mooiste compliment dat Bas als vakman met liefde voor zijn product krijgt, is de aanwezigheid van zijn (vaste) gasten. “Als er om 10.30 uur al een rij buiten staat te wachten, weet je dat je heel, heel goed werk levert!”

 

Geniet met ons mee en bekijk een hier korte clip van de lekkerste pannenkoek met Nutella!

 

Deel:

Berichten die je misschien ook leuk vindt:

Nutella taart van Sarona

Nutella taart Sarona Lekker met Nutella Lees verder

Chocoladetaart met Nutella, slagroom en aardbeien

Nutellataart met slagroom en aardbeien Lekker met Nutella Lees verder