shadow Chocoladeworst met Nutella Lekker met Nutella nutella recept

Chocoladeworst met Nutella en gepofte rijst

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gebaseerd op 8 stemmen Ingezonden door: Nutella

Verras je vrienden of familie op Sinterklaasavond met deze worst van chocolade. Als je hem zo ziet lijkt het net een bloedworst, maar niets is minder waar! Het is een heerlijke worst van chocolade, gepofte rijst, nootjes en Nutella. Dat wordt smullen!

Wat heb je nodig?

  • Gebak
  • 8 personen
  • 15 - 30 min

Aan de slag!

  1. Laat de boter van tevoren gedurende enkele uren zacht worden op kamertemperatuur. Hak de nootjes grof met een mes.
  2. Laat de chocolade smelten au bain-marie en voeg ondertussen de klontjes boter toe. Roer geregeld.
  3. Voeg, lepel per lepel, de Nutella toe aan de gesmolten chocolade, terwijl die nog op het fornuis staat.
  4. Meng de suiker, de brésiliennenootjes en de gehakte nootjes in een kom (zet hier iets van apart voor de versiering).
  5. Doe er achtereenvolgens het chocolademengsel, de eidooier, de likeur en de gepofte rijst bij. Roer telkens goed met een vork.
  6. Leg de pasta op een stuk bakpapier op het werkblad en rol er een worst van. Pak de worst in met het bakpapier en sluit de uiteinden zoals bij een bonbon.
  7. Zet de worst minstens 3 à 4 uur koud in de koelkast.
  8. Haal het papier weg en bestrooi de worst met de resterende nootjes. Dien in dunne plakjes op met een stuk brood.
Beoordeel:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deel:

Berichten die je misschien ook leuk vindt:

Kersttulband met Nutella

Nutella Kersttulband Lekker met Nutella Lees verder